Logo of Team Belgium

Evy Poppe is één van de vijf finalisten voor de Piotr Nurowski Award 'Beste Europese jonge atleet' - voor de winter van 2021. De verkiezing en prijsuitreiking vinden plaats in Athene op 10 juni 2021, in het kader van de 50e Algemene Vergadering van het EOC.

Tijdens de Youth Olympic Winter Games 2020 in Lausanne won Evy Poppe goud in de discipline slopestyle. Tijdens het WK snowboarden voor junioren in het Russische Krasnoyarsk begin dit jaar kroonde ze zichzelf tot wereldkampioene in de slopestyle en won ze daar ook nog de bronzen medaille in de Big Air. 

Trainen doet Evy Poppe in de Alpen of in een Belgische indoorpiste. Zo kan ze het hele jaar rond blijven snowboarden. Evy combineert topsport met school.  

Piotr Nurowski Prize Award 
Het EOC riep de prijs “Piotr Nurowski” in het leven ter nagedachtenis van de gewezen voorzitter van het Poolse NOC en voormalig lid van het Uitvoerend Comité van de Europese Olympische Comités, die in 2010 tragisch om het leven kwam. 

De winnaar krijgt een beurs van 15 000 euro, de nummer twee krijgt 8.000 euro en de nummer drie 5.000 euro. De atleten die op de vierde en vijfde plaats eindigen, krijgen beide 3.000 euro.