Logo of Team Belgium

Snowboardster Evy Poppe is zaterdag als eerste lid van Team Belgium aan zet op de Olympische Winterspelen in Peking. Dan werkt ze de kwalificaties in de slopestyle af.

De 17-jarige Poppe is niet echt zenuwachtig voor haar olympisch debuut. "Ik ben een heel kalme persoon. In de meeste omstandigheden slaag ik er wel in om rustig te blijven. Tot hiertoe heb ik nog geen stress gehad. En ik hoop dat dat zo blijft."

Het slopestyleparcours in het Genting Snowpark in Zhangjiakou, geïnspireerd op de Chinese Muur, spreekt tot de verbeelding van Poppe. "Het is een heel mooi, speciaal en uitdagend parcours, met nieuwe modules die ik nog niet heb gereden. Dat is dus wel even een aanpassing. Morgen hoop ik op de laatste trainingsdag mijn run goed te landen, en uiteraard ook zaterdag."

"Ik ga de tricks doen die ik ook op de wereldbekermanches deed, omdat ik me daar goed bij voel. Ik weet ook dat ik die normaal gezien goed kan uitvoeren", vervolgde Poppe. Zondag staat de eindstrijd op het programma. "Ik kan heel moeilijk zeggen of de finale mogelijk is. Dat hangt ook af van het weer en de prestaties van de andere atleten. Ik ga gewoon het beste van mezelf geven. Dan zie ik wel waar ik uitkom. Ik ga gewoon mijn best doen en plezier maken."

Op de slopestyle behaalde Poppe goud op Olympische Jeugdspelen van 2020 en op het WK voor junioren van 2021. In Peking komt ze ook nog in actie op de big air.

Belga