Logo of Team Belgium

Ook snowboardster Evy Poppe stapt zaterdagnamiddag in Brussels Airport het vliegtuig op richting Peking, waar ze op de Olympische Winterspelen België vertegenwoordigt op de slopestyle en de big air. Haar olympisch ticket werd voor de rechtbank aangevochten door Loranne Smans, het 17-jarig talent heeft er dan ook een woelige periode opzitten.

Poppe werd op basis van interne criteria bij de snowboardfederatie verkozen boven Smans, die België dankzij haar 13e plaats op de olympische ranking een quotaplaats had bezorgd. Een woedende Smans trok vervolgens tevergeefs naar de rechtbank.

"Het is natuurlijk heel spijtig dat het zo is verlopen", reageerde Poppe. "Maar het is nu eenmaal zo, en ik kan er zelf ook niet veel veranderen. Ik kan wel begrip opbrengen voor Lorannes reactie. Ze heeft er ook zo hard voor gewerkt, en dan stort alles opeens in elkaar. Als dat bij mij zou gebeuren, zou ik ook zo reageren. Het zal veel tijd vergen om dat te verwerken. Maar ik hoop dat we toch nog gaan kunnen lachen, wanneer we elkaar nog eens zien." Poppe vindt niet dat ze extra onder druk staat na de heisa rond haar selectie. "Loranne en ik zijn totaal verschillende personen. Ik zal in Peking gewoon het beste van mezelf geven."

"Het is een unieke ervaring dat ik al op jonge leeftijd naar de Spelen mag gaan", aldus Poppe. "Dit is een kans die ik met twee handen wil grijpen. Ik hoop dat ik mijn moeilijkste tricks kan laten zien en wil zo hoog mogelijk eindigen."

Poppe is de enige Belgische vertegenwoordiger in het snowboarden. Ze komt in actie op de slopestyle en de big air. Haar voorkeur gaat uit naar de slopestyle. Zelf ziet ze de meeste kansen voor een goed resultaat op dat onderdeel.

Op de Olympische Jeugdspelen van 2020 was Poppe de beste op de slopestyle. Vorig jaar behaalde ze op het WK voor junioren goud in de slopestyle en brons op de big air.

Belga