Logo of Team Belgium

Snowboardster Evy Poppe is er net niet in geslaagd om de finale van de slopestyle te bereiken op de Olympische Winterspelen in Peking. "Alles is naar wens verlopen", verklaarde het 17-jarige talent zaterdag na de kwalificaties.

In het Genting Snowpark in Zhangjiakou eindigde Poppe na twee runs op de 14e plaats. Enkel de top twaalf stootte door naar de finale. Na een eerste run, die 47.08 punten opleverde, deed Poppe in de tweede run beter met 56.80 punten. "Ik ben eigenlijk heel blij, want ik heb mijn twee runs geland. In de eerste run heb ik op veilig gespeeld, om dan in de tweede run wat meer risico te nemen. Ik heb in de laatste run gekozen voor een frontflip, een trick die bijna niemand doet. En daar kreeg ik dan ook meer punten voor."

"Zenuwen had ik niet", vervolgde Poppe. "Ik was veeleer opgewonden en wou gewoon laten zien wat ik kan. Dit was voor mij een heel belangrijk leermoment met het oog op de Winterspelen van 2026 in Milaan, mijn grote doel. Het is tof dat ik hier al op jonge leeftijd sta, want er komen toch veel zaken bij kijken."

Poppes eerste olympisch avontuur zit er nog niet op. Ze komt op 14 februari nog in actie in de kwalificaties van de big air. 

Belga