Logo of Team Belgium

Via het Athlete Career Programme wil het BOIC en het BPC (Belgian Paralympic Committee), in samenwerking met The Adecco Group, Olympiërs en Paralympiërs verder ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Zo kunnen Olympiërs en Paralympiërs via het ACP project gratis digitale workshops volgen bij Lee Hecht Harrison (LHH), een dochteronderneming van The Adecco Group. De volledige planning voor de maand april is te vinden op onze webpagina Athlete Career Programme.

Via de workshops van LHH kunnen atleten zich bijscholen op vlak van verschillende domeinen. Enerzijds zijn er workshops die focussen op het voorbereiden van sollicitaties, wat interessant kan zijn voor atleten die tijdens een opleiding op zoek moeten naar een stage of kiezen voor een deeltijdse job. Anderzijds kan er gefocust worden op de ontwikkeling van transfereerbare competenties via de workshop ‘Dealing positively with change’. Daarnaast staat er ook een nieuw thema op de kalender nl. ‘Branding’.

Steeds meer atleten kiezen er voor om op zelfstandige basis verschillende initatieven uit te werken. Het ACP project wil de ondernemende atleten graag ondersteunen door, in samenwerking met LHH, workshops aan de bieden die focussen op de ontwikkeling van ondernemerschapscompetenties en hoe atleten zich kunnen profileren.

De verdere updates van het ACP project zijn ook steeds terug te vinden op de ACP-pagina van de BOIC website.

Olav Spahl: “Zeer tevreden dat de atleten hun weg naar onze initiatieven vinden."
Olav Spahl: “Vanuit het BOIC streven we ernaar om, in samenwerking met de gemeenschappen en de sportfederaties, de atleten zo goed mogelijk te ondersteunen. We staan in nauw contact met de atleten en zien dat een heel aantal onder hen profiteren van de ‘extra tijd’ door ook te focussen op hun duale carrière. We weten dat de competenties die atleten ontwikkelen, in hun sportieve carrière en daarbuiten, overdraagbaar zijn van het ene naar het andere domein en dat dit hun mentale rust stimuleert. Dat atleten deze moeilijke periode positief benaderen door tijdens deze ‘extra tijd’ te investeren in hun duale carrière kunnen we enkel toejuichen. Ik ben zeer tevreden dat de atleten hun weg naar onze initiatieven vinden en spontaan gebruikmaken van de mogelijkheden om via ACP project hun ontwikkeling (op langere termijn) verder te stimuleren.”

Felix Denayer overtuigd van het Athlete Career Programme
Ook Felix Denayer, drievoudig Olympiër met de Red Lions en Vice Olympisch Kampioen in Rio 2016, gebruikt regelmatig het Athlete Career Programme, zelfs al heeft hij intussen zijn masterdiploma in de Toegepaste Economische Wetenschappen al op zak.

Felix Denayer: “Ik heb al deelgenomen aan verschillende workshops en de Athlete Career Days van het ACP project. Ik ben er van overtuigd dat ik op deze manier verschillende competenties verder kan ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld mijn zelfvertrouwen, zelfregulering, (interne) motivatie, het stellen van lange termijndoelstellingen, timemanagment… Hierdoor ben ik zeker als persoon gegroeid wat positief is voor zowel mijn carrière op het veld als daarbuiten”.

Felix Denayer is een creatieve duizendpoot. Naast zijn hockeycarrière en dagelijkse trainingen is hij ook coach voor jonge kinderen, brandambassador, online influencer, public speaker, vader, ….

"Ik vind het leuk om me op verschillende dingen te concentreren. Het geeft me vertrouwen omdat ik me realiseer dat ik groei in verschillende domeinen. Verder ben ik ervan overtuigd dat de competenties die ik in het ene domein ontwikkel, bijvoorbeeld door coach te zijn, kunnen worden overgedragen naar andere domeinen, bijvoorbeeld tijdens een public speaking opdracht. Het is altijd leuk om ons succesverhaal van de Red Lions te delen en de wereld van de topsport te verbinden met het bedrijfsleven. Maar bovenal hoop ik individuen verder te inspireren om te blijven werken aan hun verdere ontwikkeling. Wij geloven dat in een succesvol team elk individu moet proberen de beste versie van zichzelf te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat dit principe ook werkt in het bedrijfsleven en in onze maatschappij."