Logo of Team Belgium

Fabio Van den Bossche heeft vrijdag in Saint-Quentin-en-Yvelines een bronzen WK-medaille behaald in de puntenkoers. De 22-jarige Van den Bossche moest enkel de Nederlander Yoeri Havik en de Duitser Roger Kluge voor laten gaan. De ontlading was dan ook groot bij de Oost-Vlaming, die na de wedstrijd vierde met zijn familie.

"Ik ben natuurlijk zeer tevreden met mijn prestatie", reageerde Van den Bossche. "Dit is mijn eerste medaille ooit op een WK. Het podium is volgens mij de juiste weerspiegeling van de waarde in de wedstrijd. Meer dan een bronzen medaille zat er in deze puntenkoers voor mij niet in, denk ik. Yoeri Havik was echt wel de beste. Hij slaagde er als enige ook in om drie bonusronden te nemen. Ikzelf moest genoegen nemen met twee bonusronden. Ik stond even op kop van de wedstrijd, maar dan kwamen Yoeri Havik en Roger Kluge opzetten. Ik slaagde er in de slotsprint toch nog in om net na Kluge te eindigen en William Perrett achter mij te houden. Ik was zo zeker van de derde plaats en de bijhorende bronzen medaille."

De Oost-Vlaming zal zondag ook nog deelnemen aan de ploegkoers, dit aan de zijde van Lindsay De Vylder. "Ik heb nu toch nog een dagje om te recupereren van mijn inspanningen tijdens de puntenkoers. Ik ben echt wel diep moeten gaan, maar zondag gaan we nog eens voor het hoogste haalbare", lachte Van den Bossche.

Belga