Logo of Team Belgium

Fanny Lecluyse veroverde een ticket voor de halve finales van de 200 meter schoolslag. Ze klokte met 2:23.42, slechts twaalf honderdsten boven haar Belgisch record, de elfde kwalificatietijd. Voor de West-Vlaamse was het een grote opluchting.

"Op training lukte het echt niet. Zelfs daarnet nog tijdens de opwarming vroeg de coach of het ging en ik zei dat ik de indruk had niet vooruit te komen. Maar ik drukte mezelf op het hart dat ik er voor zou gaan en dat we wel zouden zien. Met deze tijd ben ik heel blij. Het feit dat ik in de halve finales sta, neemt veel stress weg. Het motiveert mij om nog beter te doen", reageerde ze.

Fanny Lecluyse greep zowel in Londen (2012) als Rio (2016) net naast de halve finales.

Dinsdag had Lecluyse na haar reeks van de 100 schoolslag nog aangegeven "precies tegen de stroom te zwemmen" maar een dag later lijkt de hemel opgeklaard.

"Ik wil er mij niet te veel het hoofd over breken (over de 100) want de 200 was altijd het doel. Het was goed dat ik die wedstrijd ervoor had. Ik ben echt blij dat ik doorstoot naar de halve finales. Vanmorgen was ik erg geëmotioneerd. Ik kon wel huilen door de stress. Gelukkig was mijn trainer er. Ik heb nu de bevestiging dat alles in orde is."

Donderdagmiddag (lokale tijd) tracht Lecluyse zich te plaatsen voor de finale. "Ik zal mijn record moeten breken. Ik ben hier sowieso gekomen om een besttijd te zwemmen. Of het zal lukken, zien we morgen. Ik ga er in ieder geval alles aan doen!"

Belga