Logo of Team Belgium

Febe Jooris (17) heeft brons behaald in de tijdrit bij de meisjes junioren op het WK wielrennen in Wollongong. De Belgische vervolledigt het podium waar de Britse topfavoriete Zoe Bäckstedt het goud pakte. Het zilver is voor de Duitse Justyna Czapla.

Febe Jooris behaalde eerder zilver op het EK wielrennen in Portugal in de tijdrit en was een outsider voor het podium. Met een bronzen medaille loste ze de verwachtingen helemaal in. Nochtans tekende ze slechts voor de tiende tijd aan het tussenpunt, maar met een fenomenaal tweede deel knalde ze nog naar brons. Voor België is het al de derde medaille in het tijdrijden na eerder brons voor Remco Evenepoel zondag in de tijdrit en het zilver voor Alec Segaert bij de beloften op maandag.

Op Backstedt stond geen maat. Ze haalde het met meer dan een minuut voorsprong op de Duitse Czapla. Voor België deed naast Jooris ook Xaydee van Sinaey mee. Zij eindigde op een 23ste plaats. Het WK tijdrijden bij de junioren wordt sinds 2004 georganiseerd. Nooit eerder stond een Belgische op het podium.

Belga