Logo of Team Belgium

In de Braziliaanse dagsessie op maandag was uiteraard het brons van Dirk Van Tichelt het absolute hoogtepunt. Maar ook heel wat andere landgenoten kwamen in actie. Een overzicht.

Kirsten Flipkens (WTA 61) blijft winnen op het olympisch tennistornooi in Rio de Janeiro. Maandag stootte ze door naar de derde ronde nadat haar Tsjechische tegenstander Lucie Safarova (WTA 29) bij 6-1 verlies na set één de handdoek gooide.

"Het is heel jammer voor Safarova dat zij moet opgeven. Niemand wil op deze manier de Olympische Spelen verlaten. Ik denk dat ze wat ziek was", vertelde Flipkens na de wedstrijd. "Persoonlijk vind ik het zeker niet erg dat ik maar een set moest spelen, want ik ben nog niet gerecupereerd van de match tegen Venus (Williams). Ik ben tegen haar heel erg diep gegaan, mentaal en fysiek."

Zeilster Evi Van Acker staat na afloop van de twee gevaren regatta's van maandag op de vierde plaats in de Laser Radiaal-klasse bij de vrouwen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro.

Van Acker moest in de tweede regatta in de baai van Guanabara vrede nemen met een dertiende stek. De zege ging er naar de Litouwse Gintare Scheidt, die eerder in de openingsregatta als tweede was gefinisht maar uiteindelijk in de uitslag op de laatste plaats werd gezet na een te snelle start. Van Acker was in die openingsregatta goed voor de tweede stek.

In de Laser-klasse bij de mannen staat Wannes Van Laer na respectievelijk een 27e en een 30e plaats in de eerste en tweede regatta op de dertigste plaats met 57 punten.

Amazone Karin Donckers is na een val van haar paard Fletcha van't Verahof in de cross-country uitgeschakeld in het eventingtornooi op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro.

In het eventing is de cross-country de tweede proef. Zondag stond Donckers met 41.10 strafpunten na afloop van de dressuur op de zevende plaats. Na haar val mag ze dinsdag niet meer deelnemen aan de jumping, de afsluitende proef.


Joris Vanspringel staat maandag na afloop van de cross-country op de 25e plaats in het eventing op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro.

Vanspringel, in Rio aan zijn vier Spelen bezig, stond zondag met Lully Des Aulnes na de dressuur nog op de 52e plaats en schoof maandag dus nog mooi op in de ranking. Met een totaalscore van 75.90 nestelt hij zich nog nipt in de top 25,


Voor kleischutter Maxime Mottet zitten de Olympische Spelen er alweer op. Onze landgenoot kon maandag niet doorstoten naar de halve finales. "Ja, ik heb mijn eerste doel bereikt (top 12), maar met 116 (van de 125 kleiduiven) ben ik ontgoocheld over mijn prestatie. Mijn record is 122", aldus Mottet. "Zoals elke deelnemer aan de Spelen ben ik ontgoocheld omdat ik geen medaille heb."