Logo of Team Belgium

Morgen komt biatleet Florent Claude voor het eerst in actie in Zhangjiakou. Dan verschijnt hij aan de start van de 20 km individueel. "Ik zal proberen om de goede lijn van januari door te trekken en bekijk het race per race", verklaarde hij op een persmoment. "Als er dinsdag al een goed resultaat inzit, dan kan ik nadien misschien nog hoger mikken. Maar lukt dat niet, dan volgen er nog wedstrijden."

Florent Claude, die in 2017 de Belgische nationaliteit verwierf, wil in de individuele wedstrijden voldoende punten verzamelen om te kunnen deelnemen aan de massastart met de beste 30 biatleten. Dan moet hij wel de moeilijke omstandigheden in het National Biathlon Centre trotseren. "De piste is erg veeleisend, het eerste deel heeft een veeleer stijgend profiel en in het tweede deel is het vooral dalen. Er zijn veel bochten en kleine bulten. De recuperatiemomenten zijn schaars, ook vanwege de wind. Ik hoop dat er dinsdag wat minder wind is, zodat de omstandigheden voor iedereen min of meer gelijk zijn."

Zijn broer Fabien komt op de Spelen uit voor Frankrijk. "Er is wel sprake van een soort competitie tussen ons. Maar die zorgt zeker niet voor stress. Als we het beiden goed doen, dan zou dat top zijn." In de individuele wereldbekerwedstrijden liet Claude dit seizoen al een negende en een elfde plaats optekenen.

Belga