Logo of Team Belgium

Florent Van Aubel kreeg zondag voor de derde keer in zijn carrière de Gouden Stick als beste hockeyspeler uit de Eredivisie. "Dit blijft een hele eer, vooral ook omdat de vier andere genomineerden indrukwekkende spelers waren", reageerde hij na afloop van de verkiezing in Genval.

De aanvaller van Dragons kreeg de voorkeur op collega-internationals Arthur De Sloover, Tom Boon, Simon Gougnard en Victor Wegnez. Hij sleepte de award voor de derde keer in de wacht. Ook vorig jaar en in 2012 won Van Aubel de Gouden Stick.

"De vier anderen hebben ook een belangrijke rol gespeeld in het Belgische kampioenschap, dat een internationaal niveau haalt. Ik was al tevreden dat ik de lijst met hen haalde. Dat ik deze prijs win, maakt mij heel fier."

Van Aubel speelt al sinds 2009 voor Dragons. "Het was een moeilijk seizoen voor ons", blikte hij terug. "De helft van het team wisselde, maar samen met Félix Denayer besloot ik te blijven en zo goed mogelijk mijn rol te vervullen. Ik moet het blijkbaar goed hebben gedaan want de spelers hebben voor mij gekozen." 

Volgende zomer wil Van Aubel met de Red Lions na de wereld- en Europese titel ook olympisch goud veroveren. "De gouden medaille in Tokio is een droom, maar het wordt ingewikkeld. Alle ploegen zullen zich instellen op ons, de wereld- en Europees kampioen. De uitdaging wordt om top te zijn op het cruciale moment. Dat wordt het lastigste."

Belga News