Logo of Team Belgium

Het BOIC beloont de atleten van Team Belgium die op de Olympische Spelen een medaille of een top 8-plaats behalen met een premie. Het Fonds Baillet Latour (FBL) financiert deze premies voor atleten en coaches. Dankzij deze steun werd voor de Olympische Spelen van Rio in 2016 in totaal een bedrag van 406.500€ verdeeld onder 44 atleten en 71.250€ werd verdeeld onder de coaches. Het FBL heeft nu aangekondigd dat het zijn steun aan de atleten hernieuwd voor de Olympische Spelen in PyeongChang in 2018 en die van Tokyo in 2020.

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC: "De Belgische sport heeft meer dan ooit behoefte aan aanmoediging en financiële steun. Ik ben zeer verheugd dat het Fonds Baillet Latour hulde brengt aan de olympische atleten door hen financieel te steunen. Namens het BOIC en alle atleten: onze oprechte dank. De samenwerking tussen het Fonds Baillet Latour en het BOIC beantwoordt perfect aan onze noden en mag zonder twijfel gelden als een voorbeeld voor het bedrijfsleven."

Alain De Waele, secretaris-generaal van het Fonds Baillet Latour: "Het Fonds Baillet Latour draagt de olympische filosofie hoog in het vaandel en wil de sportieve prestaties van de atleten van Team Belgium op de Spelen blijven aanmoedigen. Daarom hebben wij beslist om het initiatief van het BOIC verder te steunen voor de komende olympiade en zo de atleten van Team Belgium aan te moedigen."

Ook na de Olympische Spelen van Peking in 2008 en de Spelen van Londen in 2012 stelde het Fonds Baillet Latour een bedrag ter beschikking voor de huldiging van de atleten.