Logo of Team Belgium

Friuli-Venezia Giulia, in Italië, dat van 21 tot 28 januari 2023 de 16e wintereditie van het Europees Jeugd Olympisch Festival mag verwelkomen, heeft zijn logo bekend gemaakt. Het combineert de belangrijkste elementen van deze multidisciplinaire competitie voor jonge Europese topsporttalenten en van het gewest Friuli-Venezia Giulia zelf. 

Het logo is een afbeelding van de edelweiss, een alpenbloem, waarvan de bloemblaadjes zijn ingekleurd met de Olympische kleuren. In het hart van de bloem staat de olympische vlam afgebeeld. Voor het ontwerp tekende Andrea Villani. 

Op het programmma van deze 16e wintereditie staan 13 Olympische wintersporten: alpineskiën, biatlon, langlaufen, curling, kunstschaatsen, freestyleskiën, freestylesnowboard, ijshockey, shorttrack, skispringen, alpinisme, alpinesnowboard en nordic combined. En voor de allereerste keer zullen alpine ski en free style met slopestyle en skicross hun debuut maken op het EYOF 2023, in Friuli Venezia Giulia.  

Europees Jeugd Olympisch Zomerfestival in Banská Bystrica 2022 
Vooraleer in 2023 af te reizen naar Friuli Venezia Giulia, neemt Team Belgium eerst deel aan de 16e zomereditie in het Slovaakse Banská Bystrica. Daar staan elf sporten op het programma: artistieke gymnastiek, atletiek, badminton, basketbal, wielrennen, handbal, judo, zwemmen, tennis, triatlon en volleybal. 

Welke jonge Team Belgium topatleten daar van 24 tot 30 juli zullen deelnemen in welke sporten, leest u hier binnenkort.