Logo of Team Belgium

Gabriella Willems (-70 kg) heeft op de Grand Slam van Tbilissi brons veroverd. Het was voor Willems de tweede beste prestatie in haar carrière. De laatste keer dat ze het podium haalde van een IJF World Tour toernooi was in februari vorig jaar toen ze zilver pakte op de Grand Slam van Düsseldorf.

Gabriella Willems (IJF 26) versloeg in de kamp voor brons de Portugese juniore Joana Crisostomo, die ze na 2:32 tot opgave dwong door haar in een armklem te nemen. De 19-jarige Crisostomo nam in de Georgische hoofdstad voor het eerst deel aan een IJF World Tour wedstrijd en gaf blijk van een grote judotoekomst. Een paar keer pakte ze uit met een sterk staaltje techniek maar uiteindelijk moest ze buigen voor de ervaring en stevige grondtechnieken van onze landgenote. 

Gabriella Willems is momenteel virtueel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Tokio op basis van de continentale quota maar met de 500 punten verbonden aan het brons van Tbilissi hijst ze zich in het rijtje van rechtstreeks gekwalificeerden.

Belga