Logo of Team Belgium

Turnster Gaelle Mys, net geen 25 jaar, stopt met topsport. Zij is de eerste Belgische turnster die aan drie Olympische Spelen deelnam. Gaelle Mys was jarenlang een vaste waarde binnen het Belgische team toestelturnen bij de meisjes en wist zowel op individueel vlak als in teamverband heel wat mooie resultaten bijeen te turnen. Haar favoriete toestel is de balk.

Gaelle Mys bereikte in 2008 op de Spelen in Peking de allround finale. Daarin werd ze 24e. Vier jaar later eindigde ze in Londen op de 31e plaats. In Rio de Janeiro werd ze met België twaalfde in de landencompetitie.

In 2015 turnde ze zich in de top tien met een knappe zesde plaats op de eerste editie van de Europese Spelen in Bakoe. Dit jaar bereikte ze op het EK twee toestelfinales: balk (6e) en grond (7e). Drie keer was ze Belgisch kampioene (in 2007, in 2008 en in 2013).

In 2014 start Gaelle samen met haar teamgenoten aan de Olympische droom. In april 2016 turnde Gaelle samen met het Team BELGYM meisjes op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Olympische Spelen. Team BELGYM werd knap 3e en verzekerde zich van een ticket voor de Olympische Spelen, het eerste Belgische meisjesteam sinds 1948 dat deelneemt aan de Olympische Spelen!

Bedankt Gaelle voor de prachtige turnmomenten, we wensen je veel succes met je studies!