Logo of Team Belgium

De Belgische Hockeybond (KBHB) heeft het besluit genomen om de volgende drie speeldagen in de Hockey Pro League (op 31 oktober, 1 en 4 november in Ukkel) achter gesloten deuren te organiseren. Dat heeft de KBHB donderdag gemeld.

Op de Pro League-kalender staan voor de Red Panthers en Red Lions de komende weken de dubbele ontmoeting met Groot-Brittannië (31 oktober en 1 november) en derby tegen Nederland (4 november) in Ukkel op het programma. Fans zullen daar evenwel niet welkom zijn. De opgelegde gezondheidsmaatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus hebben de KBHB en evenementpartner Sportizon/Golazo Sport ertoe aangezet om deze wedstrijden te organiseren zonder publiek, klinkt het in een mededeling. 

"In de huidige context, met een tijdelijk stadion dat 'from scratch' moet worden opgebouwd en met de opgelegde distancing van 1,5 meter, betekent dit dat we zittribunes zouden moeten bouwen voor minstens 1.200 personen, waar we slechts maximaal 1/3 van zouden mogen verkopen", legt Serge Pilet, CEO van de KBHB, uit. "Bovendien zouden we de tribunes rond het veld moeten spreiden, waardoor er te veel zitplaatsen zouden zijn met een slecht zicht op het veld. Daarom geven we de voorkeur aan het organiseren van de wedstrijden achter gesloten deuren. We gaan onze inspanningen nu richten op de best mogelijke tv-verslaggeving voor al onze Belgische fans."

Belga