Logo of Team Belgium

Wout van Aert eindigde in de Tour de France voor de derde dag op rij op een tweede plaats. "Dit is vervelend", zei hij. "Maar ik moet het goede onthouden: ik sta nog steeds in het geel."

"Ik grijp er weer naast", concludeerde Wout Van Aert na afloop. "Maar nu baal ik ervan, want het is mijn eigen fout. Deze keer had ik het zelf in eigen handen. Christophe (Laporte) gaf me de perfecte lead-out, maar ik ging zelf te vroeg aan en had wat langer in zijn slipstream moeten blijven. Deze sprint ging om centimeters en dus was dit een grote fout van mij. Ik had schrik om te lang te wachten, maar uiteindelijk vertrek ik te vroeg. Als ik meer zijn slipstream gebruik, dan win ik wel."

Dus werd het voor de derde maal de tweede plaats. "Ik ben een winnaar en ik wil graag winnen, dus dit is een heel dubbel gevoel, maar ik denk dat ik mezelf moet forceren om blij te zijn met dit geel. Het was geweldig om vandaag met die trui te koersen, er was tijd om rond te kijken onderweg en ik heb ervan kunnen genieten, de etappe vandaag was minder hectisch dan die van gisteren en het publiek is hier geweldig. Dus ja, ik moet blij zijn, want ik jaag al zo lang op dat geel."

"Nu heb ik die trui en dat goede gevoel moet overheersen, want intussen deed ik ook al goede zaken voor de groene trui en onze twee klassementsrenners staan na drie dagen in Denemarken goed vooraan in het klassement. Dus dat zijn alleen maar positieve dingen, alleen ? Een renner wil winnen. Anderzijds, vooraf wist ik ook dat deze twee sprints niet echt mijn ding zijn, dit is voor de pure sprinters. Dus al bij al doe ik het wel goed en dit geeft ergens wel vertrouwen voor wat nog zal volgen in de komende dagen."

Belga