Logo of Team Belgium

De E3 Saxo Classic was al binnen van vrijdag. Daar had Wout van Aert gerust Gent-Wevelgem naast kunnen zetten. Maar die had hij al eens gewonnen in 2021 en dus liet hij de zege zondag maar aan zijn teamgenoot Christophe Laporte. Het tweetal was net als in de E3 vorig jaar in de finale in de aanval getrokken. Op weg naar de eindmeet op de Vanackerestraat zei Van Aert onomwonden tegen Laporte dat hij mocht winnen. De Fransman nam het geschenk met een heel grote strik met beide handen aan.

"Ik denk dat het op zowat 10 kilometer van de eindmeet was voor we eens gingen praten", legde Van Aert na afloop uit. "We hadden tot dan echt wel moeten vlammen om onze voorsprong bijeen te sprokkelen. We moesten ook wel zeker zijn van onze zaak. Het zou dom geweest zijn te bepalen wie mocht winnen als de kans bestond dat wij nog gingen ingehaald worden."

Jumbo-Visma imponeerde in deze Gent-Wevelgem. De weelde is groot met het zicht op de Ronde van Vlaanderen van komende zondag. "Ik won vrijdag al in Harelbeke. En ik denk ook aan wat nog volgt", aldus Van Aert. "Christophe kende een moeilijke start van zijn seizoen. Hij werd ziek. En ik vind hem zo'n fantastische ploegspeler dat het niet moeilijk was om hem de zege te schenken. Het is ongelooflijk dat we dit weer lappen. In Harelbeke was iedereen euforisch. Vandaag doen we het nog eens over. Dit is wel fenomenaal en zelfs moeilijk te begrijpen. De harde arbeid die we hebben verricht dit seizoen komt er nu uit."

Belga