Logo of Team Belgium

Germain Gigounon, de nieuwe coach van David Goffin, stond maandag de Belgische pers te woord in Melbourne. Volgens de Henegouwer is David Goffin op de weg terug. Over de coronamaatregelen in Australië wilde Gigounon geen misbaar maken. "We passen ons aan aan de omstandigheden, ook al zijn die niet makkelijk", zei hij.

"We mogen elke dag vijf uur naar buiten gaan en daar wordt zeer strikt op gecontroleerd", legde Gigounon uit.

"Op sommige dagen komen we bijna niemand tegen. Omdat beslist is dat een speler slechts met één persoon tegelijk buiten mag komen, is besloten dat ik David twee op drie dagen volg. De fysiekcoach, Fabien Bertrand, en David's verloofde Stéphanie zijn er ook. Dat is alles. De situatie is zeer ongewoon, maar we klagen niet."

Gigounon toonde zich tevreden over het seizoensbegin van Goffin. Tien dagen geleden haalde hij in zijn eerste toernooi, in Antalya, de halve finales.

"David heeft zijn drive teruggevonden. Hij is terug gelukkiger om op een toernooi aanwezig te zijn. Dat was eind vorig jaar minder zo. Hij is meer gemotiveerd en heeft ook op training meer plezier. In Antalya heeft hij vier wedstrijden kunnen spelen en dat deed hem goed. We leggen de nadruk op de positieve zaken. Niet alles kan perfect zijn. Maar hij is op de goede weg."

Belga