Logo of Team Belgium

Sander Gillé (ATP 41) en Joran Vliegen (ATP 37) namen zondag met een brede glimlach hun trofee voor de eindzege in het dubbelspel op het ATP-toernooi van Singapore (hard/300.000 dollar) in ontvangst. De Limburgers versloegen in de finale de Australiërs Matthew Ebden (ATP 78) en John-Patrick Smith (ATP 73) in twee sets (6-2 en 6-3).

"Het lukt ons steeds goed in finales", opende Gillé. "We hebben er voor de wedstrijd nog over gepraat. We wonnen tot dusver alle ATP-finales die we speelden. Dit is onze vijfde titel en dat geeft veel vertrouwen. De hele week was het gevoel al goed en we zijn erin geslaagd dat tot het einde van het toernooi vast te houden. We zijn ook heel blij met het niveau waarop we hebben gespeeld." 

Net als David Goffin (ATP 15) in Montpellier, hadden ook Sander Gillé en Joran Vliegen in Singapore een goede reactie in huis na een teleurstellende Australian Open. Daar sneuvelden Gillé en Vliegen in de eerste ronde. Als topreekshoofd in Singapore wonnen ze hun vier wedstrijden telkens in twee sets. Ze benutten vier van hun vijf wedstrijdballen. "We begonnen in Australië met veel goede voornemens", ging Vliegen verder. "We voelden ons goed, maar het heeft geen vruchten afgeworpen. Dit zal ons een boost geven voor de rest van het seizoen. Ik vind dat we de hele week goed gespeeld hebben. We zijn blij de week te kunnen eindigen met een titel."

(Belga)