Logo of Team Belgium

Sander Gillé en Joran Vliegen moeten het olympische tennistoernooi in Tokio meteen verlaten. De Limburgse tandem verloor in de eerste ronde van het dubbelspel op het hardcourt in de Japanse hoofdstad tegen het Nederlandse duo Wesley Koolhof/Jean-Julien Rojer, die het achtste reekshoofd vormen, in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/5). De partij duurde 1 uur en 55 minuten.

"We hebben jammer genoeg een matige partij gespeeld", vertelde Joran Vliegen. "Dat is jammer. We waren trots om België te mogen vertegenwoordigen en hoopten om een mooi parcours af te leggen. Het was geen gemakkelijke loting. Rojer heeft veel ervaring en heeft al Grand Slams gewonnen. En Koolhof heeft vorig jaar de ATP Finals gewonnen (aan de zijde van de Kroaat Mektic). We moeten ook toegeven dat ze beter waren in alle onderdelen van het spel. We hadden beter kunnen serveren. Ik had niet echt een goed gevoel en kon mijn zones niet goed vinden. Toch hebben we gevochten tot het einde. En met een beetje geluk, konden we de tiebreak winnen want hun bal op 5-4 was out, maar er was geen Hawk-Eye op het court waar we speelden."

Gillé en Vliegen weten nog niet hoe hun onmiddellijke toekomst er zal uit zien. Ze kunnen alleszins niet lang in Japan blijven. "We wachten eigenlijk nog op informatie, want we hadden gehoord dat we niet langer dan 48 uur in het olympisch dorp mogen blijven", vervolgde Vliegen.

"We gaan alleszins Elise en Alison morgen aanmoedigen in het enkelspel. Het is het enige wat ons is toegestaan. Enkele dagen in Tokio blijven is geen optie, want we hebben geen plaats om te verblijven. We zijn ingeschreven voor het ATP-toernooi van Washington, dat op 2 augustus van start gaat. We zullen zien of we rechtstreeks naar de Verenigde Staten vliegen of eerst nog eens thuis passeren."

Belga