Logo of Team Belgium

Tennissers Sander Gillé (ATP 30 dubbel) en Joran Vliegen (ATP 29 dubbel) treden zaterdag voor de allereerste keer aan op de Olympische Spelen. De Limburgers nemen deel aan het dubbelspeltoernooi bij de mannen. In de eerste ronde in Tokio nemen ze het op tegen de Nederlanders Wesley Koolhof (ATP 14 dubbel) en Jean-Julien Rojer (ATP 27 dubbel), de achtste reekshoofden.

"We zijn verheugd hier te zijn, ondanks de drastische coronamaatregelen", vertrouwde Joran Vliegen vanuit het olympisch dorp toe aan persagentschap Belga.

"We delen een appartement met de roeiers en de triatleten en de sfeer is geweldig. Enkel de maaltijden zijn minder leuk, omdat we door plexiglas gescheiden worden. We vinden het jammer dat we de openingsceremonie niet kunnen bijwonen, maar voor de rest genieten we met volle teugen van deze ervaring. We hoopten evenwel op een gunstigere loting. Koolhof en Rojer zijn een solide duo en we hebben met de Nederlander Marco Kroes dezelfde coach. We zullen er alles aan doen om te winnen."

Hoewel in het enkelspel met Nadal, Federer, Thiem en Berrettini verschillende toppers om uiteenlopende redenen verstek gaven, tekenen in het dubbelspel quasi alle toppers present in de Japanse hoofdstad. Er wacht Gillé en Vliegen met andere woorden een helse uitdaging op de hardcourtterreinen van het Ariake Tennis Park.

"We hebben niets te verliezen hier", ging Vliegen verder. "We zijn goed voorbereid. Het is heel warm en we spelen op snelle banen, dat ligt ons. Koolhof retourneert sterk en Rojer blaakt van ervaring. Ze zijn met deze Spelen niet aan hun proefstuk toe. Het wordt niet makkelijk, maar we beschikken over de middelen om ze te kloppen. Dromen over een medaille mag, al blijven wij liever met onze voeten op de grond. Het hoofddoel is om ons niveau te halen."

Belga