Logo of Team Belgium

Zaterdag was opnieuw een leuk bezette dag voor Team Belgium op de Spelen in Rio. Voor Katrien Verstuyft en Claire Michel eindigde het jammer genoeg in mineur. Ook Chloé Leurquin en Githa Michiels kwamen in actie.

De olympische triatlon is voor Katrien Verstuyft en Claire Michel niet goed verlopen. Beide triatletes werden in het fietsen gedubbeld door de kopgroep en werden daarna uit koers genomen.

Katrien Verstuyft kwam na de 1,5 km zwemmen pas als 54e uit het water aan Copacabana Beach. Haar achterstand op de leiders bedroeg toen al ruim drie minuten. "Ik zat al aan de eerste boei niet goed", deed de teleurgestelde Antwerpse haar verhaal. "Ik moest de rol lossen, kon de voeten niet houden. Blijkbaar liggen de golven op Copacabana mij niet goed. Vorig jaar maakte ik hier hetzelfde mee tijdens het Testevent."

Chloé Leurquin heeft het olympisch golftornooi in Rio beëindigd op de 56e plaats. De 26-jarige Belgische, geboren in Rio, lukte een knappe birdie bij hole achttien. Ze sloot de vierde ronde af als 49e, samen met nog twee anderen. In totaal legde ze het olympische golftornooi af in 303 slagen (negentien boven par).

Githa Michiels is zaterdag op de voorlaatste dag van de Olympische Spelen 21e geworden in het mountainbiken voor vrouwen. De 33-jarige Antwerpse nam voor het eerst deel aan de Spelen.