Logo of Team Belgium

Op maandag 5 september heeft Team Belgium de aftrap gegeven voor zijn campagne voor de Olympische Spelen in Tokio (2020). Zo’n 200 golfspelers verzamelden samen met onze golfsterren Nicolas Colsaerts, Chloé Leurquin en Thomas Detry voor de Golf to Tokyo in Château de la Tournette in Nijvel, naar het succesrecept van de Golf to Rio in 2015.

Liefst 44 teams namen deel aan de Golf to Tokyo. De 176 spelers die de terreinen van Château de la Tournette bevolkten, vertegenwoordigden 30 bedrijven. Zij haalden met hun deelname geld op voor de atleten van Team Belgium op hun weg naar Tokio 2020.

Onder de aanwezigen onder anderen Chloé Leurquin en Nicolas Colsaerts, die beiden deelnamen aan de Spelen in Rio. Ook Thomas Detry, de jonge Brusselaar en rijzende ster op het internationale circuit, was erbij. Tal van olympiërs en andere sportpersoonlijkheden waren ingegaan op de uitnodiging van Team Belgium om één van de teams te vergezellen. Zo kon je onder anderen de broers Jean-Michel en Philippe Saive, de broers Rochus, Dominique Monami, Gaston Roelants, Roger Moens en Charlotte De Vos aan het werk zien.

De Belgische golftop werd vertegenwoordigd door Kevin Hesbois. Hij verving de zieke Thomas Pieters. Daarnaast lieten ook enkele jonge beloften zoals Adrien Dumont de Chassart, Clarisse Louis, Céline Manche hun talent zien tijdens de Golf to Tokyo, net zoals Cédric Lescut. Hij wil zich plaatsen voor de Paralympische Spelen in 2020.

De teams van vier golfers lieten het druilerige weer niet aan hun hart komen. De Golf to Tokyo was, net als de Golf to Rio in 2015, een succes. Een succes dat een vervolg krijgt in 2019 met een tweede editie.