Manon De Roey staat na de woensdag gespeelde eerste ronde van het golftoernooi op de Olympische Spelen in Tokio op de 23e plaats. De Zweedse Madelene Sagström gaat aan de leiding na een ronde van 66 slagen.

De Roey zette op de Kasumigaseki Country Club een openingsronde neer van 71 slagen, par. Daarmee staat onze landgenote in de middenmoot op de 23e plaats. Sagström (66 slagen, vijf onder par) heeft aan kop een slag voorsprong op de Amerikaanse Nelly Korda en Indiase Aditi Ashok.

"Ik ben heel tevreden met mijn resultaat. Het is een hele eer om hier te zijn, dus ik wil vooral genieten", reageerde de Antwerpse aan Sporza.

"Ik heb er heel veel goesting in. Vooral op de eerste hole was ik wel zenuwachtig. Het deelnemersveld is heel sterk. Twaalf van de eerste vijftien speelsters op de wereldranking zijn hier. Als ik de top 20 haal, ben ik tevreden, maar ik ga proberen om nog hoger te eindigen. Ik heb vandaag een paar tee shots gemist, dus daar ga ik morgen aan werken."

Het olympische golftoernooi telt vier rondes. Donderdag volgt de tweede ronde, vrijdag staat ronde drie op het programma. Het doek valt zaterdag met de vierde en laatste ronde, waar aan het einde de medailles uitgedeeld worden. Het mannentoernooi in Tokio is al afgelopen. Langs Belgische zijde eindigde Thomas Pieters op de zestiende plaats, Thomas Detry finishte als 22e. De Amerikaan Xander Schauffele veroverde het goud.