Logo of Team Belgium

Manon De Roey sloot het olympisch golftoernooi zaterdag af op de 46e plaats. Na een mindere vierde en laatste ronde van 74 slagen, drie over par, moest ze nog twaalf posities prijsgeven.

"Het ging een beetje moeilijk vandaag, met een verloren bal in de boom, maar ik heb wel teruggevochten en lukte nog een birdie. Dus uiteindelijk ben ik vrij tevreden", vertelt ze na afloop.

De 29-jarige Antwerpse begon het toernooi op de Kasumigaseki Country Club met een ronde in par en tekende een dag later voor een topscore van vier onder par (67 slagen), waardoor ze opschoof naar plaats elf. Het nummer 295 van de wereld kon dat hoge niveau echter niet aanhouden en na twee opeenvolgende rondes van 74 slagen sloot ze af op een gedeelde 46e plaats (op 60 speelsters). Met 286 slagen (+2) eindigde ze op negentien slagen van de Amerikaanse winnares Nelly Korda, dochter van voormalig toptennisser Petr Korda (ex-laureaat van de Australian Open). 

"Ik was liever wat hoger geëindigd maar ik heb veel geleerd en dat helpt mij om te groeien in het spel en een betere speelster te worden. Ik neem het positieve hieruit mee", zegt De Roey, die niet te veel last had van de hitte en hoge luchtvochtigheid.

"Het was redelijk warm maar gelukkig hadden we geen regen, in tegenstelling tot de mannen. Ik speel op de tour ook in warme landen zoals Thailand, India en Australië dus ik ben het wel gewoon." 

Voor De Roey was het haar eerste olympische deelname. "Ik heb ervan genoten van de eerste tot de laatste minuut. Ik ben heel blij dat ik hier mocht zijn om mijn land te vertegenwoordigen", stelt de golfster, die al vooruitkijkt naar Parijs 2024. "Dat is absoluut een doel. Mijn spel wordt elk jaar beter dus ik ga er zeker voor gaan."

Belga