Logo of Team Belgium

Jorre Verstraeten (IJF 6) heeft vrijdag brons veroverd in de klasse tot 60 kilogram op de Grand Slam judo in het Turkse Antalya.
In de beslissende kamp om het brons leverde een kata guruma hem drie seconden voor het einde ippon en de zege op tegen Oezbeek Dilshodbek Baratov (IJF 21). Voor de 25-jarige Leuvenaar was het de vierde medaille op een Grand Slam, na twee zeges, in 2021 in Antalya en vorig jaar in Boedapest, en een derde plaats in februari in Tel-Aviv. Dit belooft veel goeds voor de wereldkampioenschappen in Doha, 7-13 mei.


"Het was een intense dag", zei hij tegen Belga na de protocolceremonie. "Ik ben erg blij dat ik weer een medaille heb gewonnen, vooral omdat het de tweede op rij is. Het is geweldig om consistentie te tonen. Het verschil in deze strijd om de bronzen medaille is dat ik heel kalm bleef en niet probeerde te haasten, of dingen te forceren. Ik wachtte mijn moment af en greep mijn kans. Ik voel dat ik een tijdje meer vrij ben in mijn judo. Ik probeer veel meer beide handen te gebruiken, of de tegenstander nu links- of rechtshandig is en ik kan nu meer verschillende aanvallen plaatsen. Ik denk dat ik een grote vooruitgang boek en dat is het belangrijkste".

Belga