Logo of Team Belgium

Titelverdediger Toma Nikiforov (IJF-6) is vijfde geworden op het Grand Slam in Parijs. In een kamp om het brons in de klasse tot 100 kilogram moest de 30-jarige Brusselaar met een golden score (extra tijd) het onderspit delven voor de Azerbeidzjaan Zelym Kotsoiev (IJF-3). Een derde bestraffing voor Nikoforov betekende het einde van de kamp. Nikoforov greep naast een negende medaille op Grand Slam-niveau.

Van zijn kant versloeg Matthias Casse (-81 kg), 2e van de wereld, 25, vrijgesteld van de eerste ronde, de Turk Muhammed Koc (IJF 66), 22, in de tweede voordat hij op ippon werd verrast door de Portugees Joao Fernando , 23 jaar oud, 55e van de wereld, in de 3e ronde.

Sami Chouchi (-90 kg), 29, won eerst van de Griek Theodoros Tselidis (IJF 27), 26, met de gouden score op een 3e waarschuwing in de verlenging. Chouchi, 310e van de wereld, maar net gestegen in de categorie, werd vervolgens uitgeschakeld door de Georgiër Luka Maisuradze, 4e van de wereld, 25 jaar oud.

In -70kg werd Gabriella Willems, 13e van de wereld, in de eerste ronde verrast door de Nederlandse Kim Polling (IJF 29) 31, met de gouden score op een waza-ari in verlenging.

Op zaterdag behaalden Charline Van Snick (-52kg) en Mina Libeer (-57kg) de 7e plaats. In -60kg was Jorre Verstraete, 7e van de wereld, uitgeschakeld tijdens zijn tweede gevecht.

Belga