Logo of Team Belgium

Het werd opnieuw een podiumplaats voor Greg Van Avermaet in de 105e Ronde van Vlaanderen. In 2014 en 2017 werd hij tweede, in 2015 en dit jaar derde. "Ik was zeker niet bij de besten van de dag, maar ik viel terug op mijn ervaring en parcourskennis", verklaarde de olympische kampioen. "Ik demarreerde op een ideale plaats, zowat drie kilometer van de eindmeet. Ik ben dan ook heel tevreden dat ik nog eens op het podium sta van de Ronde van Vlaanderen. Meer zat er echt niet in voor mij."

Vanaf de Molenberg lag het tempo heel strak. "Het was dan nog een heel eind van de eindmeet. Dat maakte het er niet makkelijker op. Maar dat had ook zijn voordeel. Ik kon zo beter en beter in de wedstrijd groeien. Ik hoopte iets sterker te zijn op de Koppenberg en de Taaienberg maar daar dat was niet zo. Ik miste de punch om mee te gaan met Julian Alaphilippe, Wout van Aert of Mathieu van der Poel, zeg maar de beteren in koers." 

Kasper Asgreen nam de maat van Mathieu van der Poel, Greg Van Avermaet die van Jasper Stuyven. Telkens in de sprint. De afmatting moet groot geweest zijn. "Je voelde dat iedereen aan het minderen was. Wie nog wat energie over had, wint de sprint. Dat gevoel had ik ook in de strijd met Jasper Stuyven."

Belga