Logo of Team Belgium

Op 15 oktober heeft Greg Van Avermaet, in zijn thuisstad Dendermonde, afscheid genomen van het wielrennen en hing hij zijn fiets symbolisch aan de haak. "Ik ben trots op wat ik bereikt heb", zei hij. "Ik heb iets betekend en daar had ik nooit van durven dromen. Ik heb misschien niet altijd gewonnen, maar ik zou met niemand willen ruilen. Mijn carrière weerspiegelt hoe ik ben.” 

"Ik heb in mijn carrière van 20 jaar een jongensdroom werkelijkheid laten worden. Ik heb het altijd met plezier gedaan. Ik heb me geamuseerd, ik heb mooie resultaten geboekt en dan mag je tevreden terugblikken op een geslaagde carrière. Het is tijd voor andere doelen in mijn leven." 

Greg Van Avermaet kan terugkijken op een goedgevulde carrière, hij won een reeks mooie voorjaarskoersen: Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem, de E3 Harelbeke en twee keer de Omloop. Ook twee ritten in de Tour, een rit in de Vuelta, de puntentrui in de Vuelta, Parijs-Tours en Tirreno-Adriatico staan op zijn palmares. In totaal won hij 41 UCI-wedstrijden. Hij droeg ook elf dagen de gele trui.  

Greg Van Avermaet nam drie keer deel aan de Olympische Spelen: Londen in 2012, Rio in 2016 en Tokio in 2020. In Rio knalde hij naar olympisch goud! 

Bedankt Greg voor al die mooie sportmomenten en de emoties die je ons bezorgde! Team Belgium wenst je alle succes bij  je nieuwe doelen in je leven!