Logo of Team Belgium

Gregory Wathelet is zondag derde geworden in de Grand Slam Grand Prix van Aken. Met de 13-jarige hengst Nevados vormde de 41-jarige Luikenaar in een barrage met zeven één van drie foutloze combinaties, de andere twee waren sneller.

De 40-jarige Duitser Daniel Deusser, nummer een op de wereldranglijst, stak met de 11-jarige Belgische merrie Killer Queen de zege op zak. De echtgenoot van  Caroline Wauters en schoonzoon van wijlen Eric Wauters was net geen seconde sneller dan Wathelet. De Amerikaan Brian Moggre strandde met Balou op 31 honderdsten van een overwinning. 

Jéröme Guéry moest met Quel Homme vier strafpunten noteren in de barrage en werd zevende. Voor Olivier Philippaerts (Le Blue Diamond), Niels Bruynseels (Ilusionata) en Pieter Devos (Jade) zat de Grand Prix er al op na de eerste ronde. Philippaerts werd met 8 strafpunten 29e, Bruynseels met 12 strafpunten 33e en Devos met 18 strafpunten 36e.

Eerder op de dag eindigden Wathelet en Guéry ook al in de top tien in een snelheidsproef. Wathelet werd met Berline vijfde, Guéry met Tango tiende. De Amerikaanse Lille Keenan won met Agana, voor de Braziliaan Felipe Amaral (Germanico) en haar landgenote Lucy Deslauriers (Enanda).

Belga