Logo of Team Belgium

Nina Derwael zal deelnemen aan de manche van de Wereldbeker in Tokio, op 4 en 5 april. Daar bereidt ze zich voor op de Olympische Spelen die deze zomer plaatsvinden in de Japanse hoofdstad. De gymnastiekfederatie heeft maandag een deel van het programma van de tweevoudige wereldkampioene op de brug met ongelijke leggers bekendgemaakt.

In een persbericht van de federatie staat dat elf gymnasten in de running zijn voor een plaats in het olympische vrouwenteam. Zes nemen deel aan de International Gymnix in Canada, van 6 tot 8 maart: Stacy Bertrandt (Turnclub Varsenare), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare), Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen), Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Jade Vansteenkiste (Gym Izegem). Senna Deriks (Gymgroep A.S) neemt in het Duitse Stuttgart deel aan de manche van de Wereldbeker op 21 en 22 maart. Ze is ook reserve voor de World Cup in Tokio, met Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt). Aan de Wereldbekermanche in Doha zal geen enkele Belgische gymnast deelnemen, aldus nog de federatie. 

De 19-jarige Nina Derwael eindigde negentiende in de allroundfinale op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. De meisjesploeg eindigde toen op de twaalfde plaats. De Limburgse werd Sportvrouw van het Jaar in 2018 en 2019. De Belgische turnmeisjes plaatsten zich begin oktober voor de Olympische Spelen in Tokio, op het WK turnen in Stuttgart. De Belgische ploeg eindigde op de tiende plaats met in totaal 161.238 punten. De ploeg bestond uit Nina Derwael, Maellyse Brassart, Jade Vansteenkiste, Margaux Daveloose en Senna Deriks.

(Belga)