Logo of Team Belgium

Ondanks een seizoensbeste (56.38) slaagde Hanne Claes er zaterdag niet in zich te plaatsen voor de halve finales van de 400 meter horden. De 29-jarige Leuvense werd achtste en laatste in de eerste reeks. Haar tijd was de 28e tijd van alle 39 deelneemsters. Voor Claes was het een ontgoocheling na haar twaalfde plaats op het WK van 2019 in Doha.

Sindsdien blijven fysieke problemen haar parten spelen. Vorige zomer werd ze geopereerd aan de achillespees. En het leed kwam in januari terug waardoor ze het winterseizoen aan zich voorbij moest laten gaan. "Mijn conditie is goed", zei Claes na haar race.

"Maar ik sukkel met een stressfractuur aan de enkel en moest pijnstillers nemen. Ik voelde dus helemaal niets. Alles is onder controle, maar ik heb de voorbije week maar één keer kunnen trainen op de horden. Dat is niet ideaal. Ik vond het ritme vandaag dan ook niet op de horden. Dat is jammer. Ik ben fier dat ik toch een olympische wedstrijd heb kunnen lopen en België heb kunnen vertegenwoordigen."

Claes werkt nu met de meisjes van de Belgian Cheetahs nog de 4x400 meter af. "Maar ik weet nog niet of ik zal lopen", aldus Claes. "Het is Carole (Bam, de coach, red.) die beslist. Maar alle meisjes zijn alleszins klaar."

Belga