Logo of Team Belgium

Hanne Claes, die al zeker is van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio, heeft zaterdag tijdens de reeksen van het BK atletiek in Brussel haar eerste 400 meter horden afgewerkt sinds het WK in Doha in 2019. Ze liep een zeer bescheiden 58.09.

Het persoonlijk record van Claes staat sinds 2018 op 55.20. Daar kwam ze zaterdag dus niet bij in de buurt. Haar 58.09 betekende wel met voorsprong de snelste chrono van alle deelneemsters.  "Op de laatste vier horden was ik totaal de kluts kwijt", vertelde Claes na afloop. "Ik mis nog ritme, dat is duidelijk. Als ik de puzzel morgen in de finale beter kan laten kloppen, kan ik volgens mij meteen twee seconden sneller. Het belangrijkste is dat ik terug ben. Daar ben ik heel blij mee."

Pijnvrij trainen zit er voor Claes na aanhoudende problemen aan de enkel en achillespees nog altijd niet in. "En dat gaat ook niet meer lukken voor Tokio. Ik heb me erbij neergelegd. Ik wil tot aan de Spelen niet meer te veel stilstaan bij de pijn", besluit Claes.

Op de 800 meter bij de vrouwen liep Renée Eykens de snelste tijd in de reeksen met 2:05.46. Op de olympische ranking staat Eykens er nog altijd uitstekend voor. Ze is 35e, terwijl de beste 48 naar Tokio mogen.

Op de 800 meter bij de mannen plaatsten favorieten Ismael Debjani (1:51.52) en Eliott Crestan (1:52.36) zich als reekswinnaars vlot voor de finale. Beiden zijn al zeker van Tokio: Debjani op de 1.500 meter, Crestan op de 800 meter.

Belga