Logo of Team Belgium

Shorttrackster Hanne Desmet is "heel erg blij" met haar bronzen olympische medaille op de 1000 m. "Dit is geweldig na een seizoen waarin ik me vaak superslecht voelde", zei de vicewereldkampioene in het Capital Indoor Stadium in Peking.

Hanne Desmet tankte eerder veel vertrouwen met haar vijfde plaats op de 500 m. Vrijdag zette ze de kroon op het werk door brons te pakken in de A-finale.

"Ik heb heel goed geschaatst in alle rondes", vertelde ze. "De finale was een beetje rommelig. In de eindstrijd wou ik eerst bekijken wat de rest deed. Ik schaatste daarna naar voren. Daar heb ik veel energie in gestoken, maar ik geraakte er nergens tussen. Niemand wil op een 1000 m achterin rijden. Ik ben daar dan toch terechtgekomen. Omdat ik zoveel energie had verbruikt, moest ik wachten tot op het einde. En dan was er die valpartij."

"Ik vind het al geweldig dat ik gewoon kan meeracen. Dit seizoen heb ik eigenlijk niks kunnen doen en voelde ik me de hele tijd superslecht. En hier voel ik mee heel goed en fit, kan ik meedoen met de wereldtop."

Na de A-finale zocht Desmet haar Nederlandse trainingspartner Suzanne Schulting op. Schulting verlengde haar olympische titel op de 1000 m. "We gunnen het elkaar echt. We trainen elke dag samen. We vinden het geweldig dat we hier alle twee staan."

Volgende week woensdag komt Hanne Desmet nog in actie op de 1500 m, in principe haar beste afstand. "De 1500m ga ik natuurlijk met alle vertrouwen aanvatten. Ik heb er superveel zin in."

Belga