Logo of Team Belgium

Shorttracker Hanne Desmet zal de komende weken vooral rusten. Tijdens de vierde en laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Dordrecht kwam Desmet dit weekend niet in actie.

De rijdster uit Mechelen herstelt nog steeds van de gevolgen van een hersenschudding die ze tijdens een trainingskamp in Courmayeur begin september heeft  opgelopen. 

"Ik denk dat ik na die val te snel weer ben gaan trainen en wedstrijden gaan schaatsen", zei ze in Dordrecht."Ik moet nu wel rust nemen en zo weinig mogelijk prikkels krijgen."

In de eerst drie wereldbekerwedstrijden verzamelde de 25-jarige Desmet voldoende punten om zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen. Op de 1.500 meter is ze zestiende in de wereldbekerstand. In Dordrecht werd deze afstand gewonnen door de Zuid-Koreaanse Yubin Lee, die ook de wereldbeker pakte.

Naar verwachting kan Desmet in Peking ook op de 1.000 meter aan de start komen. Op dat onderdeel werd zij in maart tweede bij het wereldkampioenschap.  Het treft dat er na "Dordrecht" voor de shorttrackers een wedstrijdpauze is van zeven weken is.

Van 14 tot en met 16 januari staat de Europese titelstrijd op de agenda. Waar dat toernooi wordt gehouden, is nog niet bekend. De Duitse schaatsbond heeft het toernooi teruggegeven aan de Internationale Schaats Unie (ISU).  Wegens het stijgende aantal besmettingen blies de organisatie in Dresden het EK af. De eerste wedstrijden na het EK zijn de Spelen in Peking, die op 4 februari beginnen.

Belga