Logo of Team Belgium

Op de laatste dag van het  shorttracktoernooi op de Olympische Winterspelen mag  "bronzen" Hanne Desmet woensdag opnieuw een optreden verzorgen samen met haar Nederlandse vriendin Suzanne Schulting. Beiden zijn ingedeeld in de zesde kwartfinale van de 1.500 meter. Met de Russin Ekaterina Efremenkova, de Britse Kathryn Thomson, de Oekraïnse Uliana Dubrova en de Chinese Zhang Chuting is die kwartfinale compleet.

De eerste drie van elke kwartfinale en de snelste drie nummers vier plaatsen zich voor de halve eindstrijd, die drie kwartier later staat gepland. Een uur daarna volgt de finale. Dat betekent dat de rijdsters snel moeten herstellen van hun inspanningen. 

Desmet beschouwt de 1.500 meter als haar favoriete onderdeel. Na de 1.000 meter stond ze naast winnares Schulting op het podium. De 500 meter leverde haar de vijfde plaats op. De winnares van vier jaar geleden, de Zuid-Koreaanse Choi Minjeong, is in de eerste kwarfinale ingedeeld. Zij eindigde in Peking op de 1.000 meter als tweede.

Belga