Logo of Team Belgium

Hanne Desmet eindigde op een knappe vierde plaats vandaag in de A-finale van de 1500 m in het Capital Indoor Stadium al hoopte ze wel op meer.

De Zuid-Koreaanse Choi Min-jeong verlengde haar olympische titel, voor de Italiaanse Arianna Fontana en de Nederlandse Suzanne Schulting.

"Ik heb wel gemengde gevoelens na deze vierde plaats", reageerde ze. "Ik hoopte in deze finale op meer. Maar het niveau lag superhoog, met drie olympische kampioenen op het podium. Vierde is dan zeker niet slecht."

In het begin van de finale ging de Chinese Han Yutong ervandoor. "Dat was een bijzondere situatie. Je ziet niet vaak dat er zo hard gereden wordt, zeker niet in finales. Ik dacht dat het een goede keuze zou zijn om te wachten tot het einde. Maar op dit niveau valt het ook niet stil."

"Ik wachtte lang af, maar op twee ronden van het einde was er geen ruimte. Dan kwam mijn inhaalmanoeuvre inderdaad wat te laat."

In de kwartfinale en de halve finale werd Hanne telkens tweede, achter haar vriendin Suzanne Schulting.

"De voorrondes verliepen helemaal zoals ik wou. Suzanne en ik hebben zeker geen gezamenlijke strategie. Al reageren we wel anders op elkaar dan bij andere shorttracksters. Suzanne en ik zijn goede trainingspartners en vriendinnen. We zijn alle twee conditiebeesten en maken elkaar beter. Maar uiteindelijk is het mijn doel om de beste te worden. Dan moet ik wel nog aan snelheid en kracht winnen."

Hanne Desmet heeft in Peking, op haar eerste Olympische Spelen, een indrukwekkend parcours afgelegd: brons op de 1000 m, een vijfde plaats op de 500 m en een vierde op de 1500 m. Daarmee behaalt ze in iedere discipline een Olympisch diploma. Die eer is is weggelegd voor de beste 8 atleten in een discipline. 

"Ik ben sowieso tevreden over mijn Spelen. Nu ben ik een veel grotere naam dan toen ik hier aankwam. Op het komende WK (in maart in Montreal)  hoop ik ook mee te doen voor de medailles."