Logo of Team Belgium

Hanne Maudens opteert voor een hoogst opvallende carrièrewending. Ze stopt per direct met de zevenkamp, waarop ze zo goed als zeker was van een ticket naar de Spelen in Tokio, en zet alles op de 400 en 800 meter. Dat liet ze weten op Instagram.
Het palmares van de 23-jarige Maudens is op de zevenkamp al behoorlijk rijk gevuld: brons op het EK U23, tiende op het EK in Berlijn in 2018 en elfde op het WK in Doha in 2019. Met haar persoonlijk record van 6.252 punten is ze bovendien de tweede beste Belgische ooit, na Nafi Thiam maar vóór Tia Hellebaut. Maudens werd tot op heden gecoacht door Wim Vandeven, de partner en destijd ook coach van Hellebaut. Maudens stapt nu over naar Tim Moriau, de coach van onder meer Isaac Kimeli.

"De zevenkamp is jarenlang mijn leven geweest, maar stress, blessures en uiteindelijk een burn-out hebben mij doen nadenken over wat echt belangrijk is in het leven", schrijft Maudens op Instagram. "Ik geef een nagenoeg zekere plaats op de Spelen in Tokio op en stop met de meerkamp. De loopnummers en de trainingen daarvoor hebben altijd een speciaal plaatsje gehad in mijn hart. Ik verkies lopen boven werpen, springen en hordelopen. Over het technische moest ik vaak te veel nadenken. Daarom sluit ik nu aan bij het Runners' lab Athletics Team en zet ik alles op de 400 en 800 meter. Het leven is te kort om ongelukkig te zijn en lopen maakt mijn hoofd vrij", besluit de Oost-Vlaamse.

(Belga)