Logo of Team Belgium

Hanne Maudens heeft zaterdag de 400 meter gewonnen op de tweede micromeeting indooratletiek in Gent. De ex-zevenkampster haalde het in een dik persoonlijk record van 53.78. Slechts zeven landgenotes waren ooit sneller.

Het persoonlijk record van Maudens, die afgelopen zomer stopte met de zevenkamp na een burn-out en overschakelde naar de 400 en 800 meter, stond sinds vorige week op 55.17. Voor het EK indoor in het Poolse Torun is 52.73 nodig. Plaatsen twee en drie gingen in Gent naar Belgian Cheetahs Paulien Couckuyt en Liefde Schoemaker in respectievelijk 54.13 en 54.68. 

"Dit is mooi, maar ik had het ergens wel verwacht", zei Maudens na afloop. "Met wat wedstrijdritme in de benen zal ik steeds sneller worden. Op het EK indoor hoop ik om zeker met de Belgian Cheetahs te mogen aantreden, maar ik koester ook individuele ambities. Die limiet ligt binnen mijn mogelijkheden. Naar vandaag had ik nog niet afgebouwd, maar de volgende twee weken doe ik dat wel." 

Maudens, die oorspronkelijk had aangekondigd vooral op de 800 meter te focussen, richt zich momenteel op de 400 meter. "Het is te kort dag voor Tokio om mijn uithouding in orde te krijgen voor de 800 meter. Na de Spelen zie ik vooral potentieel op de 800 meter, maar we hebben beslist om tot Tokio op de 400 meter te focussen", besloot ze.

Belga