Logo of Team Belgium

Roeier Hannes Obreno kent zijn tegenstanders waartegen hij donderdag moet knokken om een finaleticket in de wacht te slepen. De Bruggeling lootte in zijn race de regerende olympische kampioen Mahe Drysdale en de Brit Alan Campbell, die in Londen 2012 brons pakte.

De andere tegenstanders worden de Wit-Rus Stanislau Shcharbachenia, de Pool Natan Wegrzycki-Szymczyk en de Australiër Rhys Grant.

Obreno en zijn coach Dirk Crois wisten het van meet af aan: de halvefinalerace wordt de meest cruciale wedstrijd van deze Spelen. Onze landgenoot versloeg dit seizoen eerder al zijn vijf tegenstanders. Hij won van Grant in de olympische kwalificatierace te Luzern, en van Wegrzycki-Szymczyk in de World Cup in Varèse en in de voorwedstrijd van de Spelen in Rio. Op het EK 2016 liet hij zowel Campbell als Sharbachenia achter zich. Als klap op de vuurpijl gaf Hannes zes weken geleden in Henley de regerende olympische kampioen Drysdale in een één-tegen-éénduel het nakijken, al verwacht Obreno dat de Nieuw-Zeelander op deze Spelen veel sterker uit de hoek zal komen. Tot slot was de Bruggeling in de kwartfinale op Drysdale na sneller dan de vier andere skiffeurs.

"Toch weigeren we uit deze resultaten voorbarige conclusies te trekken. Dit zijn de Spelen en iedereen groeit hier boven zichzelf uit. Chrono's zeggen ook niet alles, want verschillende skiffeurs, waaronder ook Hannes, lieten nog niet echt in hun kaarten kijken. We focussen ons al wekenlang op deze halvefinalerace en geloof me: Hannes zal tot het uiterste gaan. Wat het resultaat ook wordt: hij zal zich aan het eind van deze race niks hoeven te verwijten!" zegt Crois, de olympische zilverenmedaillewinaar van Los Angeles en de persoonlijke coach van Obreno.

Als de weersomstandigheden het toelaten, roeit Hannes Obreno die halve finalerace donderdag 11 augustus om 9.20 uur (14.20 uur Belgische tijd).