Logo of Team Belgium

Tienkamper, Hans Van Alphen heeft eind oktober zijn afscheid aan de topsport aangekondigd. Hij werd de laatste jaren vooral geteisterd door blessures. Daarom heeft hij besloten om een punt te zetten achter zijn atletiekcarrière.
Hans Van Alphen : "Het wegvallen van de Olympische Spelen in Rio zorgde er voor dat ik als atleet geen echt doel meer had om naartoe te leven. En net dat is voor mij noodzakelijk. Anders ontbreekt de passie en zonder passie kan ik niet sporten. “

Hans Van Alphen is Belgisch recordhouder op de tienkamp. In 2007 brak hij als eerste Belg door de magische grens van 8.000 punten in de tienkamp. Het leverde hem zilver op de Universiade en de Gouden Spike op.

Hans Van Alphen nam twee keer deel aan de Olympische Spelen. Tijdens de Olympische Spelen van Peking moest hij door een blessure vroegtijdig stoppen.

2012 werd zijn topjaar, met een gouden medaille op de prestigieuze meeting van Götzis, het mekka van de tienkamp, met 8.519 punten, nog steeds het Belgisch record. Met het vertrouwen op zenit trok hij naar de Spelen in Londen. Daar streed hij tot het slotnummer mee voor de medailles en eindigde uiteindelijk op een knappe vierde plaats. In 2012 won Hans Van Alphen voor de tweede keer de Gouden Spike. Bedankt Hans voor de mooie sportmomenten, succes in alles wat je verder onderneemt.