Logo of Team Belgium

Hermien Peters en Lize Broekx - K2 500 meter - kwalificeerden zich in september 2019 met een 4e plaats op het WK in het Hongaarse Szeged. Sindsdien zijn ze zich aan het voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokio. 

Donderdag arriveerden ze in olympisch dorp. "We waren nogal geïsoleerd in Itako, hier zijn we met veel atleten tesamen, ook al blijft iedereen door de Covid-maatregelen in zijn eigen bubbel.

"We kijken er nu echt naar uit", zegt de oudere zus van Artuur (die meedoet aan de K1 1000m) die voor de eerste maal deelneemt aan de Olympische Spelen. "Qua ambities zou "een A-finale heel mooi zijn, maar er zijn veel onbekenden met Australië en Nieuw-Zeeland (die sinds 2019 en het verschijnen van de Covid afwezig zijn in de competities)."

"Een podiumplaats zou mogelijk zijn, als we onze beste dag en onze beste race hebben. In de finale is natuurlijk alles mogelijk. We moeten ons concentreren," zei Lize Broekx aan, die ook deelneemt aan haar eerste Spelen.

Na de K2 zullen zowel Hermien Peters als Lize Broekx deelnemen aan de K1 500m op woensdag.

"Gezien het individuele evenement na de K2 wordt gehouden, is dit geen probleem. Alles wat we daar kunnen bereiken zal alleen maar een bonus zijn. Het zal een extra ervaring zijn, en een leerervaring."


Belga