Logo of Team Belgium

Kajakster Hermien Peters heeft zich woensdag rechtstreeks geplaatst voor de halve finales van de K1 500m op Olympische Spelen van Tokio.

Peters startte uitstekend in de eerste reeks op de Sea Forest Waterway en hing na 250m al mooi aan de leiding. Die leidersplaats gaf ze vervolgens niet meer uit handen. Meer nog: in 1:47.959 strandde ze op een zucht van het olympisch record  van 1:47.655, dat door de Hongaarse Rita Koban werd neergezet op de Spelen van Atlanta in 1996. Aan de streep had Peters een voorsprong van 0.768 op haar eerste achtervolgster, de Portugese Teresa Portela.

In de vijfde reeks moet Lize Broekx nog aan de bak. De top drie plaatst zich rechtstreeks voor de halve finales, die donderdag gevaren worden. De overige kajaksters moeten later op woensdag nog aan de bak in de kwartfinales. Peters en Broekx wonnen dinsdag de B-finale van de K2 500 meter. Broer Artuur Peters werd tweede in de B-finale van de K1 1.000m, waardoor beide Belgische boten met een toptienplaats mochten pronken. De Belgische zeilsters hadden van de K2 hun hoofddoel gemaakt.

Belga