Logo of Team Belgium

We nemen je mee van de start tot de finishlijn, langs de Braziliaanse wijken Deodoro en Ipanema en veel meer hoogtepunten: dit is het ABC van de Run to Rio. Deze week: van Aankomst tot Medaille.

Aankomst: We beginnen met het einde: de finishlijn!

Bosvoorde: Wist je dat de hippodroom van Bosvoorde niet in Watermaal-Bosvoorde ligt, maar in Ukkel? Ook de verschillende parcours van de Run to Rio in het Zoniënwoud liggen op Ukkels grondgebied.

Captain: Elk runningteam heeft één captain. Hij haalt jullie rugnummers op in de onthaaltent en krijgt er de laatste praktische informatie mee, net als de vouchers voor jullie twee challenges. Wie is jouw teamcaptain?

Deodoro: Een van de wijken in Rio de Janeiro waar volgend jaar de Olympische Spelen zullen plaatsvinden. De wijk is genoemd naar Deodoro da Fonseca, de eerste president van de Braziliaanse republiek.

EHBO: Vermijd een bezoek aan de Rode Kruispost: zorg dat je goed opgewarmd aan de start komt. Ook voor aanvang van de challenge warm je je best nog even op.

Food & drinks: Honger en dorst hoef je tijdens de Run to Rio niet te vrezen. Voor een snelle hap of een drankje kan je terecht aan een van de stands in de Village of in de Copacabana Bar. La Terrasse is de geknipte plaats voor wie uitgebreider wil eten.

Green: Ingesloten door de renbaan ligt de Brussels Droh!me Golf Club. Ook jij kan je golftalent tonen in een van de tien challenges. Word jij de nieuwe ster van de green?

Hippodroom: Ooit gebruikt voor paardenraces, nu de perfecte locatie voor jouw olympische teamprestatie. Heeft intussen veel meer te bieden zoals sportterreinen, een minifitness en in de toekomst zelfs een synthetische schaatspiste.

Ipanema: Een van de mythische stranden van Rio de Janeiro. Maar ook op de Run to Rio zal je het zand tussen je tenen kunnen voelen. We dompelen je onder in een Braziliaanse sfeer. Mét palmbomen!

Jako: Heb je nog geen outfit voor de Run to Rio? Neem snel eens een kijkje in het aanbod van Jako. Je krijgt maar liefst 50% korting op alle runningwear! Meer info.

Kenia: De Keniaan Dennis Kipruto Kimetto is de wereldrecordhouder op de marathon: hij liep vorig jaar de marathon van Berlijn in 2:02:57!

Lockers: In de onthaaltent kan je je spullen achterlaten. Zo hoef je die niet de hele dag bij je te houden en kan je je volop concentreren op je sportieve uitdaging.

Medaille: Of je nu gaat voor een nieuw marathlonrecord en een medaille of voor een gezellige teambuilding met collega’s, we zijn allemaal winnaars op de Run to Rio!