Logo of Team Belgium

We nemen je mee van de start tot de finishlijn, langs de Braziliaanse wijken Deodoro en Ipanema en veel meer hoogtepunten: dit is het ABC van de Run to Rio. Deze week: van N tot Z.

Nieuws: Dankzij jouw inspanning kunnen we Belgische atleten een duwtje in de rug geven. Wil jij onze topatleten op de voet volgen onderweg naar Rio 2016? Schrijf je dan zeker in voor de Team Belgium News en ontvang tweewekelijks het laatste nieuws. Inschrijven kan hier.

Olympiërs: Jouw supporters met olympische ervaring. Meer dan 150 (ex-)atleten die ooit hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen zullen jou toejuichen aan de start.

Parking: Je kan je auto gratis parkeren in de omliggende straten. Maar waarom niet met het openbaar vervoer komen? Met trein, tram of bus sta je zo op de Run to Rio. Meer info over mobiliteit en bereikbaarheid vind je in een volgende Run to Rio News.

Questions? Zijn er vragen? Je vindt alle informatie nog eens op www.runtorio.be. Tijdens het event staan wij je in de onthaaltent bij met raad en daad.

Rio de Janeiro: Braziliaanse gaststad van de Olympische Spelen in 2016. Bekend om zijn Suikerbroodberg, favela’s en het standbeeld Christus de Verlosser. De prachtige foto’s op de Run to Rio tonen je al zijn troeven.

Supporters: Je staat er niet alleen voor! Met de aanmoedigingen van collega’s, familie en vrienden zet je zeker een glansprestatie neer. Voor al jouw supporters is de toegang tot de Run to Rio helemaal gratis.

Tijd: De eindtijd van je ploeg is de optelsom van de vijf afstanden samen. Daar trekken we nog de tijdsbonus af die je verdient via de challenges.

Uniek: Een run in de hoofdstad, en toch zie je alleen maar bos op je parcours. Dat wil je toch niet missen? De olympische challenges maken de Run to Rio bovendien extra speciaal.

Vertrek: Wordt jouw Run to Rio een ‘fly to Rio’?. We loten één deelnemer die in augustus 2016 naar de Olympische Spelen mag. Zijn jouw koffers al gepakt?

WC: Nood aan een sanitaire stop? Er zijn voldoende toiletten op het terrein, ook voor mensen met beperkte mobiliteit.

X: Jij hebt je kruisje toch al in je agenda gezet? Zondag 21 juni neem jij deel aan de allereerste marathlon!

Yes you can! Ben jij een trainingsbeest of trek je binnenkort voor het eerst je loopschoenen aan? Met de steun van je teamgenoten en supporters wordt het vast een succes. Je zal in elk geval kunnen zeggen dat je een marathon gelopen hebt (of toch een stukje ervan).

Zone voor aflossingen: Welk parcours jij ook voor je rekening neemt, je komt sowieso terug uit in de aflossingszone. Daar neemt je teamgenoot het van je over zodat jij weer op adem kan komen.