Logo of Team Belgium

Het IOC en het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Tokio volgen de evolutie van de nieuwe coronavirusepidemie (VIDOC 19) op de voet. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft geen pandemie uitgeroepen en de betrokken nationale autoriteiten richten zich op inperkingsmaatregelen.

Dr. Johan Bellemans, BOIC Chief Medical Officer: “Het BOIC en zijn medische dienst in het bijzonder, volgen met grote aandacht de impact van de verspreiding van het coronavirus. Wij blijven in nauw contact met de betrokken autoriteiten om zo goed mogelijk in te spelen op de huidige ontwikkeling van deze epidemie. Onze belangrijkste bekommernis in deze, zijn uiteraard de atleten en hun begeleiding.”

Via het Panega Sports-platform werden naar alle Team Belgium atleten de medische informatie en gezondheidsadviezen ten gevolge van de huidige uitbraak van het Coronavirus en de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie gecommuniceerd.

In het kader van de Olympische Spelen in Tokio van deze zomer organiseerde het BOIC gisteren, op 3 maart, een vergadering met de technische directeuren van de sportfederaties tijdens dewelke deze materie werd besproken.