Logo of Team Belgium

Chef de mission, Gert Van Looy woonde van 10 tot 14 februari in Bakoe de laatste NOC Open Days bij voor de openingsceremonie op 12 juni van de Europese Spelen. Bakoe 2015 zal dan zo’n 6000 atleten uit 50 Europese Olympische Comités mogen verwelkomen voor deze eerste editie.

Gert Van Looy was vergezeld van Carlo Bomans en Chris Jacobs van het wielrennen die de verschillende parcours hebben verkend en veel nuttige informatie en beeldmateriaal mee naar huis hebben genomen.

Over het bezoek aan de verschillende sport venues zegt Gert Van Looy : "Deze eerste editie belooft echt wel een hoogstaand sportevenement te worden. De sportinfrastructuren, en de organisatie van het transport bijvoorbeeld zijn van een olympisch niveau. De Europese Spelen zijn natuurlijk een minder grote organisatie dan de Olympische Spelen, met minder atleten, maar het organisatiecomité is er in geslaagd om te beantwoorden aan ieders noden.”

De organisatie staat de NOC’s ook bij in meer specifieke issues, zoals extra hotel accommodatie en de specifieke problemen van de vluchten naar Baku en Carine Petit, ambassadeur van België in Bakoe heeft het Team Belgium haar volledige steun toegezegd.