Logo of Team Belgium

De Hockey Pro League hervat op 22 september met de topper tussen Duitsland en België, die zowel bij de mannen als de vrouwen op het programma staat. Een dag later treffen beide teams elkaar opnieuw. De Hockey Pro League lag lange tijd stil omwille van de wereldwijde coronacrisis.

De Red Lions staan bij de mannen momenteel op kop met vier zeges in zes duels, terwijl de Red Panthers nog slechts één keer konden winnen in vier matchen en daarmee voorlopig vijfde staan. Voor de Belgische mannen wachten na de dubbele ontmoeting met Duitsland thuiswedstrijden tegen Groot-Brittannië (op 31 oktober en 1 november) en tegen Nederland (op 4 november). 

De manschappen van bondscoach Shane McLeod trekken volgend jaar naar Spanje (5 en 6 februari) alvorens Argentinië (22 en 23 mei) en Nederland (30 mei) te treffen in hun laatste duels. De Belgische vrouwen volgen in eerste instantie een gelijkaardig parcours met thuisduels tegen Groot-Brittannië (op 31 oktober en 1 november) en tegen Nederland (op 4 november). Nadien volgt de verplaatsing naar China (23 en 24 januari) en treffen ze nog de Verenigde Staten (15 en 16 mei), Argentinië (22 en 23 mei) en Nederland (30 mei). 

Eind april raakten België en de elf andere deelnemende landen het eens om de tweede editie van de Hockey Pro League verder te zetten tot juni 2021. Tussen januari en begin maart werd slechts een derde van alle duels gespeeld. Nadien zette het coronavirus de competitie stop.

(Belga)