Logo of Team Belgium

Thomas Carmoy straalde na afloop van de hoogspringcompetitie op het WK indoor. "Een zesde plaats, dat is uitzonderlijk voor mijn eerste WK. Ik bewijs vandaag dat ik deel uitmaak van de top zes van de wereld. Ik ben echt tevreden. Dit is heel wat op mijn 22e. Ik was de jongste in deze wedstrijd."

De bronzen medaille van het EK indoor vorig jaar in Polen evenaarde met 2m28 zijn persoonlijk record. Hij erkent wel dat de omstandigheden in zijn voordeel speelden om een topnotering te halen.

"Hier waren geen Russen, Wit-Russen of Oekraïners. Dat maakt een groot verschil. Ik vind het wel jammer voor hen. Het speelde in mijn voordeel."

Thomas Carmoy haalde het minimum voor WK-deelname niet maar werd op basis van zijn ranking door de internationale federatie opgevist. "Mijn resultaat vandaag verbaast mij", geeft hij toe.
"Op het BK sprong ik 2m20 en de training was niet top. Ik moest nog twee kilogram verliezen. Dit motiveert mij voor het vervolg. Het bewijst dat ik nog hoger kan. Ik mik deze zomer in Eugene (WK) en München (EK) op finales."

"Mijn parcours was niet ongelofelijk: 2m24 en 2m28 in de laatste poging. Het tegenovergestelde van Torun. Het belangrijkste is: de hoogte halen", vervolgde hij die drie keer faalde op 2m31. Dat zou een evenaring van het Belgisch record van Eddy Annys uit 1986 zijn geweest. "Ik voelde nog wat vermoeidheid van de twee eerdere gemiste sprongen. Ik kom er dichter en dichter bij. Ik heb 2m31 in de benen voor het seizoen in openlucht."Belga